top of page
Yazarın fotoğrafıOkan Bal

İlişkiyi Sağlamlaştırma ve Güven Arttırma Yolları

  1. Kendinizi Kabul Etmelisiniz Yaşanan en büyük sorun, tarafların asla kendilerine toz kondurmamalarından kaynaklanmaktadır. Hatalarınızı, kabullenmiş olmanız kaybettiğiniz anlamına gelmez. Aksine kendinize verdiğiniz değeri arttırır. Yaptıklarınızın sorumluluğunu alıp,  kabul etmeniz karşınızdakinin size daha çok güvenmesini sağlayacaktır. Devamlı inkâr yoluna giden, asla burnundan kıl aldırmayan biri olmanız ilişkinizin bir süre sonra mücadeleye dönüşmesine neden olur. Herkesten önce hatalarınızı kabul etmelisiniz ki zamanı geldiğinde eşinizi de sevgilinizi de affedebilesiniz. Kendinizi sevmez, değer vermezseniz en önemlisi de kendinize karşı dürüst olmazsanız güven beklememelisiniz.

  2. Hoşgörülü ve Dürüst Olmalısınız Sizi sevdiğinden emin olduğunuz biri varsa bunun kıymetini bilmelisiniz. Karşınızdakine sizi tanıması için zaman vermelisiniz. Çünkü ne kadar dile getirilirse getirilsin bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Ne olduğunun önemi olmaksızın eşinize karşı anlayışlı olmanız, hoşgörülü yaklaşmanız sizi bir sıfır öne geçirecektir. Sorun yaşadığınızda da mutlu olduğunuzda da dürüstçe bunu ona söyleyebilmelisiniz. Yaptığı hataları çekinmeden güzel bir tavırla anlattığınızda size saygı duyacaktır. Her şeyi açık açık konuşabildiğinizi gördüğünde rahatlıkla güvenecektir.

  3. Takdir ve Teşekkür Etmeyi Bilmelisiniz Eşinize yalnızca size değer verdiği için bile teşekkür edebilirsiniz. Bu sizin basit bir kişiliğiniz olduğunu göstermez. Ya da gururunuzdan taviz verdiğiniz anlamına gelmez aksine karşınızdakinin sizi daha çok sevmesine, daha çok güvenmesine sebep olur. Devamlı beklentilerinizi yükselterek, romantizm dolu sözler duymadığınızdan şikâyet etmek yerine duyduklarınızın sizi ne kadar mutlu ettiğinden bahsedin. Karşınızda devamlı şikâyet eden bir insan varsa asla ilişkinizi devam ettiremezsiniz. Ancak her davranışınız gülümseme ile teşekkür ile karşılanırsa karşınızdakinin güven duyabileceğiniz, sevebileceğiniz biri olduğunu anlarsınız.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page