top of page
Yazarın fotoğrafıOkan Bal

Kilo Vermek İçin Psikolojinize Dikkat Edin

Kilo Vermek İçin Yapılabileceklerm

  1. Öncelikle diyetinizi uzun süreli yapmaya gayret edin. Kısa süreli diyetler kalıcı olmayıp, bir süre sonra verdiğiniz kiloları almanıza sebep olabilir.

  2. Asla vazgeçmeyin. Arkadaşınız ile aynı diyeti uyguluyorsunuz ve o sizden daha fazla kilo veriyor olabilir. Her insanın metabolizma hızı gibi değerleri farklı olduğundan kilo verme farkı meydana gelebilir. Böyle durumlarda düzenli istikrar sağlanmalı ve diyete devam edilmelidir.

  3. Diyet listesinin dışına çıkmayın. Diyet listeleri özenle hazırlanmış listelerdir. Genellikle kişiye özel hazırlanmıştır ve listenin dışına çıkmamalısınız.

  4. Alacağınız yiyeceklere dikkat edin. Yiyeceklerinizi güvenilir kaynaklardan sağlayın. Mümkünse organik olarak beslenin. Elinizden geldiği kadar ev yapımı, doğal besinleri tüketin. Abur cubur besinlerden uzak durun, mümkünse abur cubur alternatifi sağlıklı besinleri tüketin.

  5. Hedefinizi belirleyin. Örneğin: “bu ay yaptığım diyetin ile 10 kilo vereceğim” gibi sözlerle kendinizi diyete ikna edin.

  6. Diyet esnasında istisnai hareketler yapmayın. Çevrenizdekilerin ısrarı ile diyetinizi yarıda kesmeyip, kararlılığınızı gösterin.

  7. Kilo vermenin sadece beslenme ile kesişiyor olduğunu düşünmeyin. Diyet esnasında sadece beslenmenize değil, hal ve hareketlerinize de dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak spor, egzersiz yapmayan birisi kilo vermek için oldukça zorluk çekebilir.

  8. Diyetinizden zevk alın. Düzenli istikar ve inancı sağladıktan sonra uzun soluklu diyet yapabilirsiniz. Diyetinizi yaparken zevk almaya çalışın. Aksi takdirde diyetiniz size sıkıcı gelmeye başlayacak ve diyeti yarıda bırakma fikirleri olgunlaşacak. Okan Bal Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Sorunlarınızın Daha Sağlıklı Çözümü İçin “Online Terapi” Randevusu Alabilirsiniz.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page