top of page
Yazarın fotoğrafıOkan Bal

Çocuklarda Dikkat Eksikliği Tedavisi

  1. Genel öneriler olarak dikkat eksikliği yaşayan çocukların pasif olarak dikkat becerilerini kullandıkları TV’nin izleme süresinin sınırlandırılması büyük önem taşır. Çocuk, TV izlerken herhangi bir zihinsel faaliyette bulunmaz ve renkli-yüksek sesler sebebi ile dikkatini yoğunlaştırma ihtiyaç duymaz. Ancak gerçek hayatta dikkatini yoğunlaştırması gereken alanlar bu kadar çok uyarana sahip değildir.

  2. Dikkat eksiliğinde çocuğun beslenme düzeninde olabildiğince şekerin ve yapay katkı maddeleri olan besinlerin azaltılması gerekir. Omega 3’un doktor kontrolünde kullanımının da dikkat eksikliğinin tedavisinde olumlu etkileri araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur.

  3. Okul öncesinde dikkat eksikliği yaşayan çocuklarda, dikkatin yoğunlaştırılması gereken tek bir materyalin/etkinliğin olması, bir materyalden diğerine geçişte mutlaka sonlandırmaların yapılması önem taşır. Örnek olarak resim yaparken bir yandan arabalar ile oynamak yerine, önce resim daha sonra arabalar ile oynamak verilebilir.

  4. İlkokul çağında, dikkat eksikliği yaşayan çocukların çalışma düzenlerinin oluşturulması ve çalışma masalarında sadece çalışılacak materyalin olması gerekir. Yine bu dönemdeki çocukların birden çok materyal ile bir anda baş etmeleri faydalı olmayacaktır. Belli bir süre boyunca tek bir alana dikkatlerini yoğunlaştırmaları daha uygun olacaktır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page